Szolgáltatások

Üzemazonosítás

Üzemazonosító számítás a 219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet szerint

Szolgáltatásunk keretében meghatározzuk a jogszabályváltozásból következő új feladatokat az Önök társaságára nézve. Írásos szakvéleményt kap a felmerülő katasztrófavédelemmel és katasztrófavédelmi hozzájárulással kapcsolatos feladatokról. Szakvéleményünk szerkezete és tartalma kimeríti a katasztrófavédelmi engedélykérelem tartalmi (és formai) követelményit. Azaz, ha az elvégzett üzemazonosítás alapján Önnek engedélyre lesz szüksége, akkor szolgáltatásunk megrendelése esetén Önnek csak alá kell írnia és postára kell adni az általunk előkésztett kérelmet és adatszolgáltatást.

Milyen információkra van szükségünk az üzemazonosító számításhoz?

  • Az Önök által használt veszélyes alapanyagok, késztermékek, köztitermékek, technológiában lévő veszélyes anyagok és a veszélyes hulladékok mennyiségi kimutatására. A számítás során az egy időben jelenlévő maximális veszélyes anyagmennyiséget kell figyelembe vennünk.

 

  • Szükségünk van a veszélyes anyagok biztonsági adatlapjára, veszélyes hulladékok esetén az „SZ” jegyekre.

Biztonsági adatlapok nélkül nem tud segíteni a Generisk Kft?

Tudunk! Tekintettel arra, hogy a Generisk Kft. kémiai biztonsággal is foglalkozik, több ezer veszélyes anyag és készítmény biztonsági adatlapjával rendelkezünk. Egy esetleges hatósági ellenőrzés során a hatóság az Önök telephelyén kötelezően tartandó biztonsági adatlapok alapján fogja ellenőrizni a számítást. Az adatlapok – nem túl gyakori, de nem is példa nélküli - eltérő adattartalma miatti felelősséget azonban nem tudjuk vállalni. Ezért a biztonsági adatlap adatszolgáltatás nélkül készült üzemazonosítást „tájékoztató jellegűnek” kell tekinteni. Ez azt jelenti, hogy abban az esetben, ha rendelkezésünkre állnak a biztonsági adatlapok, számításunk helytállóságáért teljes körű felelősséget vállalunk.