Hírek

Küszöbszám követő excelben futtatható kisalkalmazást fejlesztettünk.

A küszöbszám követésnek, ismételt üzemazonosításnak több párhuzamos folyamat is aktualitást ad.

  • Az 1272/2008 EK (CLP) rendelettel harmonizált 219/2011 (X. 20.) Korm. rendelet alapján minden üzemeltetőnek ellenőrizni ajánlott, hogy a némileg változott azonosítási szabályok miatt változik-e az általa üzemeletetett üzem besorolása.
  • A katasztrófavédelmi hatósági ellenőrzéseken tapasztalatunk szerint egyre nagyobb hangsúlyt kap 219/2011 (X. 20.) Korm. rendelet 13 § 6. bekezdésében foglalt előírás teljesítettsége, miszerint az üzemeltetőnek napi veszélyes anyag nyilvántartást kell vezetnie.
  • Azon üzemek üzemeltetői számára is érdemes küszöbszám követési eljárást bevezetni, akik ugyan nem tartoznak a katasztrófavédelmi engedély köteles társaságok közé, de jelentősebb mennyiségű veszélyes anyagot kezelnek. Az ilyen társaságok EHS auditjai során rendszeresen felmerülő kérdés, hogy milyen módon tudja az üzem, hogy nem tartoznak az engedély kötelesek körébe, ha ennek az eldöntését megalapozó nyilvántartást nem vezetnek.

Társaságunk egy excelben futtatható kisalkalmazást fejlesztett erre a célra. A kisalkalmazást minden olyan megrendelőnknek átadunk, aki üzemazonosítást rendel tőlünk. Az kidolgozott új anyag felvételi és módosítási funkciók lehetővé teszik, hogy ne kellejen minden ilyen esetben külsős szakértőt bevonni, még akkor sem, ha nem teljesen járatosak az azonosítási szabályok alkalmazásában.

Társaságunk igény esetén vállalja az azonosítási modul elkészítését, tanúsítását meglévő-egyedi - készlet illetve termék nyilvántartási rendszerekben.

Kapcsolódó Szolgáltatások

Biztonsági elemzés, biztonsági jelentés készítése

Biztonsági elemzés, biztonsági jelentés készítése a 219/2011 (X.20.) Korm. rendelt 3. illetve 4. melléklete szerint. bővebben

Iparbiztonsági tanácsadás

Ha a jogszabály változásból adódó feladatok meghatározásához szakértői segítségre van szükség. bővebben

Súlyos Káresemény Elhárítási Terv készítés

Súlyos káresemény elhárítási terv készítés küszöbérték alatti üzemek, kiemelten kezelendő létesítmények részére bővebben

Üzemazonosító számítás

Üzemazonosító számítás elvégzése a 219/2011 (X. 20) Korm. rendelet 1. sz. melléklete szerint. bővebben