Hírek

Segítő szándék ?!

Különös tartalmú tájékoztatás partnereinknél

2014. január 30. - Generisk

Kedves partnerünk hívta fel a figyelmünket arra, hogy különös tartalmú levelet kapott a 219/2011 (X. 20.) Korm. rendelet változásáról. A rendeletváltozással kapcsolatosan mi is jelenítettünk meg összefoglaló írást ami itt olvasható.

A tájékoztató szerkesztése alapján azt a látszatott próbálja kelteni, hogy a már katasztrófavédelmi engedéllyel rendelkező üzemeknek a jogszabály változás miatt új elvárásoknak kell megfelelniük, ami egy nagyon szűk csoportot leszámítva egyáltalán nincs így!

Kedves partnereink! Tartjuk magunkat ahhoz az eredeti elképzelésünkhöz, hogy a törvény változással, értékesnek gondolt tapasztalattokkal kapcsolatosan -amennyiben a segítségünkel kívánnak informálódni - internetes oldalunkon keresztül lehet tájékozódni. Közvetlen jelzést csak azon partnereinknek küldünk akinek a változás tényleges feladatot jelent.

Kérem kezeljék a helyén az olyan tájékoztatást ami pl. azt tartalmazza, hogy "küszöbérték alatti üzemnek irányítási rendszert kell működtetnie" vagy, hogy a "üzemeltető maradéktalanul köteles a súlyos káresemény elhárítási tervben foglaltak szerint működni" hiszen ez előbbi olyan korábban is fennálló kötelezettség, amelyek meglétét engedély kérelmük elbírálásakor a hatóság ellenőrizte és elfogadta, ez utóbbit feltételt meg tartalmazza az engedélyük!

Természetesen nem szeretnénk senkit eltántorítani attól, hogy akár soron kívül felül vizsgálja a súlyos káresemény elhárítási tervét pl. azért mert irányítási rendszerét saját maga javítandónak tekinti azt azonban tudniuk kell, hogy ez önkéntes alapú, a jogszabály változás nem követel ilyet Önöktől!