Hírek

Mentésvezetői, beavatkozói kiképzés, SKET

Mentésvezetői és beavatkozó tréninget tartottunk partnerünknél

Mentésvezetői és beavatkozó tréninget tartottunk partnetünknél. A küszöbérték alatti üzemként működő társaság súlyos káresemény elhárítási tervében foglalt legfontosabb gyakorlati tudnivalókat oktattuk. Bemutattuk a SKET-ben meghatározott potenciális veszélyeket. A lehetséges mentésvezetők és beavatkozók megismerhették a SKET-ben foglalt vészhelyzetkezelési forgatókönyvek műveleti sorrendjét. Elméleti oktatásban részesültek a beavatkozó eszközök és a beavatkozás során használatos egyéni védőeszközök használatából. Megismerkedhettek a személymentéssel kapcsolatos alapvető tudnivalókkal, illetve megismerhették a gyakorlatban elvárt képességeket.

Az oktatás további részében a hallgatók gyakorlaton vettek részt. A lehetséges mentésvezetők és a beavatkozók végig járták a potenciális baleseti helyszíneket és beavatkozási pontokat. Elsajátíthatták a védőeszközök használatát, közöttük a frisslevegős légző használatát is. A SKET szerinti beavatkozók sugárszerelési gyakorlatot szereztek.

Az oktatás támpontot nyújt egy tényleges vészhelyzet során szükséges megfelelő (SKET szerinti) intézkedés sor végrehajtásában. A súlyos káresemény elhárítási terv készítési kötelezettség megjelenése óta hazánkban bekövetkezett néhány üzemzavar tapasztalata is erősíti azt a meggyőződésünket, hogy az eredményes vészhelyzet kezelést csak abban az esetben segíti a belső védelmi terv, súlyos káresemény elhárítási terv, ha a tervek begyakoroltatására is sor kerül. A vészhelyzet kezelési tervek kizárólag eleméleti oktatása nem elégséges a szükséges készültségi szint kialakításához.

 

Image description

Kapcsolódó Szolgáltatások

Belső Védelmi Terv, Súlyos Káresemény Elhárítási Terv oktatás, kiképzés

Belső Védelmi Terv, Súlyos Káresemény Elhárítási Terv oktatás, kiképzés a 219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet szerint.